itulau_fanua

LDK "Hinge knee" ma le "modular tumor knee" Talosaga e sui ai tulivae lua

O Li Guishan, o le faatonu o le Matagaluega o Arthroplasty o Guizhou Huaxia Orthopedic Hospital, na ia vaaia se gasegase faapitoa o loʻo mafatia i le tiga o tulivae bilateral mo le 11+ tausaga, na sau o ia i le falemaʻi ma se nofoa e savalivali ai i totonu o le matagaluega, ma le ogaoga o le faaletonu o le lua. tulivae ma faigata tele i le savali.O le leitio na fautua mai ai o le tagata maʻi na i ai le gau tuai (e le o faʻamalolo) o le femur agavale agavale + faʻamaʻi tuai o le tulivae agavale + osteoarthrosis o le tulivae taumatau.Mo nisi togafitiga, na sailia e le tagata maʻi se fesoasoani mai le matagaluega o taotoga soofaatasi a le Guizhou Huaxia Orthopedic Hospital, ma le faʻamoemoe e maua le taotoga o tulivae.


I le tali atu i le tulaga lua o tulivae o le tagata maʻi, na faia ai e le vaega a le Faʻatonu Guishan Li se faʻatalanoaga maeʻaeʻa ma suʻesuʻeina auiliiliga o le taotoga, ma iu ai ina fausia se fuafuaga atoatoa ma maeʻaeʻa mo le gasegase, ona faia lea o le "bilateral" knee arthroplasty e faʻaaoga ai le LDK "Hinged. Tuli Tuli” ma le “Modular Tumor Knee Prosthesis”, ma sa sologa lelei le taotoga.


Fa'amatalaga: 

Ma'i, fafine, 62 tausaga le matua
 
Fa'asea:
tiga tulivae lua ma faʻatapulaʻaina le gaioiga mo le 11+ tausaga.
 
Tala'aga fa'afoma'i nei:
O le tagata maʻi na i ai le tiga i tulivae uma e lua talu mai le 11 + tausaga talu ai e aunoa ma se mafuaaga manino, ma faasolosolo malie ona faʻatapulaʻaina i le gaioiga (o le itu agavale e sili atu ona ogaoga), ae na te leʻi popole i lena taimi ma e leʻi mauaina togafitiga faʻapitoa.Sa le mafai ona savali o ia, fa'ase'e pe a savali ma tootoo, to'oto'o ma savali i luga ma lalo o mauga, ma isi gaioiga e amoina mamafa.O le faaletonu o le tulivae agavale na faasolosolo malie lava ona leaga;o le tulivae taumatau na faasolosolo malie ona faʻalauteleina ma faʻafefeteina faʻalavelave faʻafefe, lea na matua aʻafia ai le olaga i aso uma.
 
I le tausaga ua tuana'i, na faateteleina ai auga o lo'o ta'ua i luga, ma sa fa'afaleina o ia i le falema'i i le lotoifale mo nisi togafitiga, ma sa talosagaina ai se taotoga o tulivae.
 
Tala'aga ua mavae:
13 + tausaga talu ai, o se manua tiga i le tulivae agavale na mafua ai le faʻaleagaina ma le tiga ma le faʻatapulaʻaina o gaioiga, ma a maeʻa togafitiga a le tagata lava ia, o le faʻaleagaina, tiga ma le gaioiga o le tulivae agavale ua faʻaleleia;i le 13+ tausaga, na ia faia se tino e aveese fua le tulivae agavale i se falemaʻi i le lotoifale ma faʻateʻa faʻamālōlōina;mo le 8+ tausaga, sa ia te ia se talaʻaga o le nofoa uliuli faʻafuaseʻi e aunoa ma se togafitiga aloaia. 
 
Su'ega fa'apitoa:
O le curvature physiological spinal na amata ona papaʻu, e leai se tiga o le mamafa ma le tiga o le paʻu i le itulagi lumbosacral, ma o le lumbar spine na mafai ona gaoioi i itu uma.
 
O le pito agavale pito i lalo na puupuu nai lo le taumatau pito i lalo e tusa ma le 6.0 cm;o le tulivae taumatau na faʻalauteleina ma faʻafefeteina le faʻaogaina (faʻaliliuina e tusa ma le 30 °);o le ogavae agavale sa pseudo-articularly se'ese i tafatafa o le tulivae;o le lanu o le paʻu ma le vevela o tulivae uma e lua sa masani;e tusa ma le 8.0 cm o ma'ila tipitipi umi umi na vaaia i le pito i luma o le tulivae agavale, lea na malolo lelei.
 
O tulivae uma e lua sa i ai le tele o le peripatellar ma le tele o le vaeluaga o tulivae ma le pito i tua o le mamafa o le tiga, su'ega o le patella opeopea (-), su'ega o le pusa taumatau (-), su'ega o le pusa agavale (e le mafai ona su'esu'eina masani), su'ega faʻamalosi i tua (+), faʻailoga a McSweeney ( +), su'ega o le su'ega o le patellar (+), fa'aletonu le su'ega o le si'i sa'o o le vae, le su'ega si'i vae sa'o agavale e le'i mafai ona faia;sa fa'atapula'aina le fa'agaoioiga o tulivae taumatau: fa'alautele tulivae taumatau e tusa ma le -5°;fa'asagaga tulivae taumatau e tusa ma le 70°;tulivae taumatau i totonu e uiga i le 5 °, fafo i fafo e uiga i le 5 °.
 
Le leiloa o le faʻaopoopoga, feliuliuaʻi, suiga i totonu ma fafo o le tulivae agavale;lagona lelei ma le tafe toto i le vaega pito i lalo e lua;leo masani maso i le vae taumatau pito i lalo;leo o maso i le lima agavale pito i lalo e le mafai ona fuaina masani;pa'u lelei o le alatoto dorsalis pedis bilaterally.
 
Su'ega fesoasoani:
1, Oseoarthrosis tulivae lua
2, gau tuai o le femur agavale mamao (e le fa'amaloloina)
3, Fa'aletonu tuai o le sooga tulivae agavale
4, Gastrointestinal toto?

Muamua
1123 (1) 1123 (5) 1123 (4) 1123 (3) 1123 (2)
Postoperative
1123 (6) 1123 (8) 1123 (7)
Fa'atomuaga a foma'i tipitipi
1123 (9)
Guishan LI
Fa'atonu o Ta'otoga Tu'ufa'atasi, Guizhou Huaxia Orthopedic Hospital
Sa avea muamua ma Fa'atonu o le Orthopedic Department, 91st PLA Hospital
Master's Degree, Fomai Sili Lagolago
Sui tumau o le Tolu Komiti Tomai Fa'apolofesa o Fa'alavelave ma Toe Fa'aleleia a le Guizhou Rehabilitation Medicine Association;
Sui ole Guiyang City Medical Accident Technical Appraisal Expert Pool
Fa'apitoa:ta'otoga so'o fa'atasi ma toe teuteuga, vaila'au ta'aloga (ta'otoga arthroscopic), togafiti fa'ama'i o manu'a tu'ulafoa'i, gau lavelave o pito, fa'aletonu o le tino vaivai, ma le fa'asa'oina o fa'aletonu o le tino, ma isi. necrosis.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Taimi meli: Me-09-2023